Liefdes- en levensbrief 5: liefde en geluk aan één tafel.

Liefste Milo,

Hier ben ik weer. De man die je sedert een kleine twee maand ‘papa’ noemt. Telkens je die vier letters van tussen jou lippen brabbelt, voel ik me smelten als een bolletje vanille bij 35°.

Een dikke week geleden werd je twee! We vierden met de de opa’s en oma’s en nonkels. Cadeaupapier werd door een piepjong blondkrullend welpje verscheurd al was het een prooi in de savanne. Nieuw speelgoed weerglanste in je helderblauwe ogen. Een brandweerkazerne, wat tekenmateriaal en twee fietsen rijker: een zwart loopfietsje en een retrogroene driewieler van oma en opa. Wees gerust, we pushen je tot niks.

Je begint mondig te worden. Soms te mondig (grapje). Zo is papa soms niet voldoende maar zeg je met een mature houding ‘papa Dieter’ of ‘mama Bell’. Als mama of papa morsen repliceer je met ‘mama toch’ of ‘papa toch’. Als Milo morst is het ‘Arne toch of papa toch’ maar nooit Milo toch. Je fiets spreek je momenteel uit als sietsje, je knuffel pinguïn als pingin. een schelletje als veesje (vleesje), …

Je linkt ook spullen: als je zegt ‘sietjse’ dan zeg je bijna automatisch ook ‘elm’ (helm) en wijs je naar je hoofd, een brommer of vis koppel je altijd met opa Dirk (opa Dirk heeft een vespa en vissen), kippen doen je denken aan beide opa’s en oma’s, een schaap dan weer aan opa (Roland) of oma (Myriam). Tractors (tactor), kranen (kraan) en vliegtuigen (tiegtuig) merk je meteen op nog voor ook maar iemand ze in de gaten heeft. Als er een kraan in de buurt stond, die ondertussen al weken terug weg is, blijf je op dezelfde locatie de link leggen met de kraan en zeg je ‘kraantje weg e’, enz. enz.

Twee jaar, een heerlijke tijd of laat ik eens lekker chauvinistisch zijn en zeggen: Milo, mijn/ons zalig maatje.

Kapoen Milo, soms weet je verdomd goed wat je zegt of uitspookt op welk moment. Elke avond aan de keukentafel is er na een uitspraak of handeling van jou, onze beste vriend, wel een moment dat je moeder en ik recht in elkaars glinsterende ogen kijken en zonder woorden weten: liefde en geluk aan één tafel, straks nog een vierde stoel erbij, veel mooier wordt het niet.

Liefs, je papa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s