Liefdes- en levensbrief 4: Alles kan keren.

Liefste Milo,

Kleine grote Milo. Wat gaat het snel. Binnen een tweetal maand word je twee! Sinds jij als klein mensje ons op onze tocht vergezelde klopt het cliché van de vliegende tijd. Dag per dag evolueren we samen en stippelen we onze toekomst verder uit. Samen en ook weer niet. Want, wij, de ‘grote’ mensen denken en beslissen in jouw plaats.

Zoals eerder neergeschreven, alles is ten dienste. Vaak zeggen of knikken we ‘nee’, ondanks ons hart ‘ja’ fluistert. Van een eenvoudig speculoosje tot het opruimen van de rommel die je overdag spelenderwijs rondstrooide. In de beslissingen die je toekomst zullen bepalen zal ons hart altijd een overduidelijke ‘ja’ schreeuwen vooraleer de knoop wordt ontrafeld.

Zo werd je school voor de komende negen jaar vastgelegd. In de hoop dat het de juiste keuze voor jou, als mens, betreft. Een school die niet alleen de ontplooiing van kennis maar ook de ontwikkeling als mens centraal stelt. Een school met mensen die puurheid appreciëren en ernaar handelen.

Milo, onthou:

het leven is flexibel. Soms speelt het hard, een zucht later zacht.

Professioneel kende ik de laatste maanden moeilijke momenten. Maar enkele woorden schonken me hoop en kunnen ‘dingen’ in gang zetten. Dingen die voor een ander onbelangrijk lijken maar voor jezelf een wereld van verschil kunnen maken.

Van grijsmistig naar blauwhelder.

Bij veel mensen schijnt het goed te gaan maar is het dat niet. Breekbaarheid wordt aanzien als een zwakte maar is net een sterkte. We hoeven heus niet altijd sterk te zijn. Wees puur maar ook breekbaar. Het belangrijkste is: zoek en je zal vinden, alles kan en zal keren.

Alles kan keren. Soms apart, soms samen. In juli verwelkomen we samen je zusje en soms zullen je moeder en ik broos aanvoelen. Want voor mezelf weet ik het nu al, de eerste zes maanden na de geboorte liggen mij het minst. Maar in die maanden zal ik zoeken en vinden en alles zal keren.

Het huisnummer 43, van drie naar vier, wie me dat een vol jaar geleden had verteld , schonk ik ogen vol ongeloof. Maar zie. Deze zomer is het zo ver. Dan gaan we van drie naar vier. Een tweevoud van onvoorwaardelijke liefde. Samen het leven tegemoet. Alles kan keren.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s