Liefdes- en levensbrief 2: Liefde zonder begin of eind.

Binnen een drietal weken word je 1 jaar en vier maand (ik weiger te rekenen in maanden).  Enkele maanden geleden pende ik het schrijfsel ‘Moeder ben je, vader word je‘ op deze blog neer.  Ondertussen zijn we twee derde van een jaar (we blijven consequent 😉 ) verder en schreeuwde mijn hart voor een vervolg.

Een tweede fase als vader.

Liefste Milo,Welkom.  Welkom op deze steeds veranderende wereld.  Welkom op een plaats waar het goed is.  Welkom op een plaats waar het soms hard is.  Waar puurheid zeldzaam is.  Welkom op een plaats waar zon en regen ervan houden verstoppertje te spelen.  Maar vooral welkom bij ons, in ons gezinnetje van drie, in een familie met hartverwarmende oma’s en opa’s, met vrienden die vrienden genoemd mogen worden.

Ja, het recente vaderschap gaf me schommels van gevoelens.  Maar die schommels transformeerden in een groot avontuurpark.  Steeds meer wordt het één groot avontuur.  Een avontuur vol ontdekkingen, zowel voor jou als voor ons.

Liefde is me niet vreemd want ik ben de ongelooflijke gelukzak die je moeder mag beminnen.  En eerlijk is eerlijk, het duurde jaren vooraleer ik klaar was voor de grote stap.  Van twee naar drie.  Maar de zekerheid dat mijn grote liefde een fantastische moederrol ging vervullen, bood me, voor ik me ook maar een beetje kon inbeelden wat ouderschap definieerde, mentale stilte.

Sinds enkele maanden weet ik ook hoe de mooiste vorm van liefde aanvoelt.  Een gevoel die elke moeder of vader voelt maar niet weet hoe ze te omschrijven.  Er is geen A of geen Z, geen begin en geen einde.

De term ‘Als je later groot bent’ en de woorden ‘groot’ en ‘sterk’ zullen door een trechter in je mond naar binnen geduwd worden maar vergeef het ons.  Want elk woord, elke handeling, elk uur en elke minuut staan ten dienste.   Om van jou een gelukkig en zo compleet mogelijk mens te maken, op basis van jouw karakter en persoonlijkheid.

Probeer veerkrachtig te zijn want het leven is vallen en steeds weer opstaan (regen en zon spelen verstoppertje maar de zon maakt zoveel goed).  Heb respect en laat gelijkheid centraal staan (het is geen keuze om in een rijk of arm land geboren te worden, het is ook geen keuze om intelligent of minder vernuftig te zijn.  Bijna alles draait om puur geluk).   We zijn allemaal mensen ongeacht kleur, vorm of natuur.  Wie liefde geeft, zal liefde ontvangen.

Wees gerust anders maar wel puur.

Zoon van me, klein mensje.  We zullen er altijd voor je zijn.

En ja, soms zullen we ‘nee’ knikken ondanks dat ons hart ‘ja’ zegt, maar zoals eerder vermeld, alles is ten dienste.

Liefste Milo, nachten zijn soms dagen zonder nachten maar beminde zoon van me, jij bent het mooiste.  Elke kleine stap die je maakt, laat onze blijdschap groeien.  Elk klankje, een nieuw gebaar of een nieuwe beweging doen onze ogen fonkelen.

Milo, in mijn hart heerst er nooit nog stilte, alleen maar onvoorwaardelijke liefde.

Je Papa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s